Вселенският патриарх подкрепи в Страсбург кандидатурата на Турция за членство в ЕС


Източник: TurkishPress.com, PACE

В речта си пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (PACE) в понеделник Вселенският патриарх Вартоломей заяви, че православното малцинство в Турция винаги е подкрепяло перспективата на страната за членство в Европейския съюз.

“Турция предприе важни стъпки за достигане стандартите на ЕС и направи значителни реформи в законодателството си”, каза патриарх Вартоломей в своето обръщение към членовете на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

“Винаги сме подкрепяли перспективата на нашата страна, Турция, за членство в Европейския съюз”, каза също Вселенският патриарх, като обърна особено внимание върху диалога между религиите. Той подчерта, че Вселенската патриаршия е в “постоянен диалог” с мюсюлманския свят.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...