Вселенският патриарх ще получи наградата “Удроу Уилсън”


greekinsight.com

Международният научен център “Удроу Уилсън” ще връчи наградата си за обществени заслуги на Вселенския патриарх Вартоломей на церемония на 15 май 2008 г. в атинския хотел “Ледра Мариот”.

“Вселенският патриарх ще получи Наградата за обществени заслуги като пръв предстоятел и духовен водач на Православната църква, която има повече от триста милиона верни последователи по целия свят”, се казва в изявление на центъра.

Наградата се връчва като признание за неговата дейност за защитата на околната среда, човешките права и за премахването на расизма. Почетните отличия на Вселенския патриарх включват норвежката награда “Софи”, наградата на Книговезкия институт на Лихтенщайн и Златен медал на Конгреса на САЩ. Вселенският патриарх Вартоломей дари средствата от тези награди за подпомагане на децата в Африка и за облекчаване на последиците от бедността.

Международният научен център “Удроу Уилсън”, създаден от Конгреса на САЩ през 1968 г. с централа във Вашингтон, е непартийна институция, финансирана от обществени и частни фондове. Той изследва национални и глобални въпроси чрез свободен, открит и информиран диалог.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

3 Отговори

  1. Дон Кихот каза:

    ЕВРЕЙСКИ ИСТОРИК ОТРИЧМА БИБЛИЯТА. – http://pavel.bloghub.org/

  2. ieromonah Ioan каза:

    Един патиарх без паство, скучно и тъжно. Тука може да се перефразират думите на безбожника Вазов: Истамбул тесен за мойта душа е.

  3. Al Rashid каза:

    Негово Всесветейшество Вартоломей I ИМА паство, и то най-многобройно в православния свят. Той е Пръв епископ – наблюдател и предстоятел на Православната църква като цяло, той е наследник на трона на свети апостол Андрей Първозвани. Отче, Вие като православен духовник би трябвало да сте по-добре зпоазнат с тези неща, също така, ако бяхте православен щяхте да сте под омофора на негово блаженство г.г. Михаил, архиепископ Австрийски и Унгарски, екзарх на Вселенската Патриаршия за централна Европа, а не към онзи измислен и полу-легален „митрополит“ средно-западно-централно-югоизточно европейски Симеон