В Канада продават християнски храмове за 1 долар


доларEпархията Лондън в канадската провинция Онтарио е обявила за продан три католически храма за символичната цена от 1 долар, съобщава РИА Новости, цитирайки канадския вестник Windsor Star. Църквите "Св. Иоахим", "Благовещение" и "Броеница на Пресветата Дева Мария" се намират в графство Есекс и са паметници на историята.

Говорителят на епархията Марк Адкинсън заяви, че разходите за поддържането и ремонта на храмовете постоянно растат. Сметките за последния ремонт на трите храма възлизат на 2,6 милиона долара. "Не сме в състояние да се грижим за тези църкви", каза Адкинсън.

Той изрази надежда, че символичната цена от 1 долар ще привлече купувачи, но разходите за поддържането на сградите могат да се окажат сериозно препятствие за "инвеститорите". Условието, което епархията поставя, е те да бъдат поддържани в добро състояние и в историческия им вид.

Превод: Андрей Романов

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...