В навечерието на Трети март руският патриарх Алексий съслужи заедно с български архиерей в МоскваМоже да харесате още...

8 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Кой е упълномощил митрополит Кирил да представлява БПЦ в Москва точно на 3 март? Има ли решение на Св. Синод или това е негова лична инициатива, за да изпревари с малко, но завинаги другите конкуренти за патриаршеския трон?

 2. ieromonah Ioan каза:

  Общата маса килограми на митроПолит Кирил и Московския Париарх вероятно е 320 килограма. Не е лошо да изкарат един курс на отслабване при доктор Емилова.

 3. Liturgist каза:

  Надали има по- хубав анекдот от този. Отдавна всеки митрополит говори напълно независимо от името на Синода. От колко време митр. Галактион не е стъпвал в Синодалната палата и от това няма за него никакви последствия, въпреки че де факто е в разкол.

 4. Дон Кихот каза:

  „Нови приноси“ в практиката на епископоправенето. – http://www.dveri.bg/content/view/6107/64/

 5. iliana каза:

  и тримата, които пишете тук, сте духовници. аз нито съм духовник, нито съм богослов. но мисля че всеки лаик като мен с малко здрав разум в главата си ще ви пита – и сега какво?

  щом име проблем в църквата, решението трябва да се търси общо, като всеки си поеме отговорността от мястото, на което е призван да служи на Бога; един богослов тук беше писал, че не може да говориш за проблем в църквата като за нещо извън теб. така че с обидни закачки нещата се омазват още повече; и озлобяват и опростачват (да не се бърка с опростяват, защото напротив – усложняват се).

  моля никой да не ми се обижда. аз лично съм била доста оплювана за неуважение към епископи, дори един конкретен, коментиран по-горе:-). абсолютно споделям огорчението и разочарованието на много хора от последните събития, казано честно. но тази реакция не е добра и трябва да я спрем някъде, защото увлича.

  въпросът е как да се постъпи правилно; как да се подобрят нещата. вие кажете! вие сте духовници. каноните са нарушени – напишете за това – ясно , с аргументи. предизвикайте дебат в църквата за това. но нека да бъде чисто и с желание за добра промяна, а не с измислени никове и озлобление.

  а до горната статия в линка – на венец разколнишки му пожелавам да събере смелост да си напише името следващия път. че цялата му доблест малко на кухо бие…

 6. timoti каза:

  ясно е за всички. Ако сега не беше отишъл да се подмаже май щеше да испусне влака към Калоян 7. Сега ако има събор ще е важно мнението на Москва(то пък кога ли не е било важно). И кой ще е следващия Патриарх, приемат се залози.

 7. gaitan vejdu каза:

  Момиче, по-смела си от мен хайдука!

  Небето да те поживи!

 8. Християнче каза:

  Извинявай, но Иисус Христос не ни учи да бъдем нито топли, нито студени.