Гръцката Църква дебатира ролята си в обществото
Източник: ecclesia.gr

На 24 април Атинската архиепископия, под егидата на Негово блаженство архиепископ Христодулос, организира публичен дебат в рамките на еднодневен симпозиум в Международния православен център (в манастира Пендели, Атина) относно ралята и словото на Църквата в съвременното гръцко общество.

В еднодневния дебат, широко отразен от медиите, участваха професори от двата богословски факултета в страната, митрополити, министри от правителството и други обществено значими личности.

След нашумелите скандали около хора, свързани с църковната йерархия, през последните три години, висшият клир и най-вече Архиепископът на Еладската Църква много държат на публичността и откритостта на всичко, което става в Църквата. Честото организиране на такива форуми в Гърция в медиите се свързва с процеса на очистване на Църквата от някои неясноти и недоразумения, довели преди три години до рязък спад в общественото доверие към нея, което не се беше случвало никога досега в тази страна.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...