Гърция ще легализира хомосексуалните браковеNews.bg

Гърция проучва възможността за законодателно уреждане на въпроса за съжителство на семейни начала без брак между представители на един и същи пол, съобщава Ин нюз.

Става дума за граждански договор за свободно съжителство, който занапред ще замества брака и ще гарантира всички права и задължения на двете страни. Той прокара пътя и за законодателно уреждане на въпроса за свободно съжителство на еднополови двойки.

Гръцката православна църква отхвърли проекта за договор за свободно съжителство на хетеросексуални двойки с мотива, че с него се подкопават моралните устои на християнското семейство.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...