Далай лама призова за спокойствие в Лхасаtoday.bg

Далай лама, който е на посещение в Австралия, призова тибетците да не пречат на преминаването на олимпийския огън през тибетската столица Лхаса, уверявайки отново, че подкрепя Олимпийските игри в Пекин.

"Ние подкрепяме напълно Олимпийските игри и олимпийския факел, който е част от тях", заяви пред журналисти тибетският духовен водач, който живее в изгнание.

"Повече от един милиард китайски братя и сестри са много горди (заради Олимпиадата) и ние трябва да уважаваме това, и затова да не пречим" на преминаването на огъня, добави Нобеловият лауреат за мир.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Kakvo e istina? каза:

    Седи един рибар на брега на реката и чака да клъвне и по едно време към него приплувал еднин крокодил и го пита : Кво става? Рибаря взел да се оплаква: Жега, комари, задушно, а и не кълве. А крокодила му рекъл: Ми що не вземеш да поплуваш?
    Та Далайската Ламя, защо не иде до Пекин да им ги каже тия топли думи на китайците лично?