Два милиона подписа против Патриарх ВартоломейИзточник: news.rnn.gr

Още една рана в нарушените взаимоотношения между Патриаршия – националисти нанесе протестният митинг на националистическата организация Milli Guc в Смирна, който се проведе на 30 януари 2006 г. Председателят на организацията Кемал Кериндзис заяви, че е събрал два милиона подписа за изгонването на Патриарх Вартоломей. Някои от участниците направили едно чучело и го сложили в лодка, за да изразят по символичен начин изгонването на патриарха от турската територия.

Представител на турските държавни чиновници, който присъствал на протестната акция, предупреди, че няма да позволи на Фенер да се “ватиканизира”.

К. Кериндзис заявил, че ще предложи на Президента Сезер молба за отстраняването на Патриарх Вартоломей.

Напомняме, че Вселенският Патриарх неотдавна бе влязъл в конфликт с министър от правителството на Сезер. Кръгове около Патриаршията заявяват, че “такъв вид действия не могат да унищожат духа, докато се намираме във Фенер, и естествено няма вероятност за преместване на Патриаршеската катедра”.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...