Еладската Архиепископия ще предложи референдум за разделянето на Църква и държаваИзточник: rnn.gr

На 3 декември 2005 Светият Синод на Еладската Архиепископия съобщи, че в отговор на въпроса за разделянето на Църква и Държава, тя ще предложи референдум. “Големите решения принадлежат на гръцкия народ, а не на отделни лица”, гласи съобщението на Светия Синод.

Светият Синод се обърна и към конкретните политически кръгове повдигнали искането за отделянето на Църквата, като посочи, че “би трябвало да се очаква от отговорните и видни личности да обърнат внимание за решаването на дългогодишните проблеми пред гръцкото общество”, а вместо това са избрали “пътя към обезсилването на християнската вяра, с установяването на една форма на атеистично устройство на държавата, което води до разделянето на народа”.

Според представители на държавните институции обаче, като министъра на образованието Мариета Янаку, въпросът за конституционното преразглеждане на отношенията между Църква и Държава не е актуален.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...