Излезе комютърна операционна система за мюсюлманиTechNews.BG

Появи се нова дистрибуция на Ubuntu Linux, предназначена специално за мюсюлманите. Т.нар. Ubuntu Muslim Edition се базира на популярната дистрибуция Ubuntu 7.04 и освен стандартните възможности включва и допълнителни такива за потребителите мюсюлмани.

Така например, Ubuntu ME разполага с програма, която напомня на потребителите, че е време за молитва. Добавени са също арабски езиков пакет и ислямски календар.

Сред другите отличителни допълнения са средството за родителски контрол, което е включено по подразбиране, така че сърфирането в уеб да е безопасно. И накрая, но не на последно място по значимост, е и приложението за изучаване на Корана.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...