В Кентърбъри бе създадена православна евхаристийна община “Св. Теодор”


exarchate-uk.org

В историческия английски град Кентърбъри вече има православна евхаристийна община. Тя е част от Епископалния викариат на Великобритания и Ирландия, под епископския надзор на епископ Василий Амфиполски от Екзархата на православните енории по руска традиция в юрисдикцията на Вселенската патриаршия.

Местните членове на общината представят едно многообразие от православни езици и култури, включващо англичани, американци, араби, българи, кипърци, финландци, грузинци, гърци, поляци, румънци, руснаци, сърби и украинци.

Литургията на св. Йоан Златоуст (и на св. Василий Велики през Великия пост) нормално се отслужва в третата неделя на всеки месец, като богослужебният език е предимно английски, а някои песнопения са на гръцки и църковнославянски.

Свещеникът, отговарящ за общината, е протоиерей Александър Фостиропулос. Богослуженията се извършват в Мемориал Чапъл, Кингс Скул, Кентърбъри (на снимката).

Членове на всички християнски общности са добре дошли да присъстват на богослуженията.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...