Католическият патриарх на Йерусалим: Обетованата земя не е еврейска собственостNEWSru.сo.il

Католическият патриарх на Йерусалим Мишел Сабах подложи на рязка критика позицията на Израел за Светия град и палестинските земи. Бог е създал Обетованата земя не само за евреите, но и християните и мюсюлманите, каза той.

В реч, посветена на настъпващия празник Рождество Христово, католическият патриарх подчерта, че палестинско-израелският конфликт е дело на "пуснатите на воля сили на злото в Близкия Изток". "Господ е създал тази земя за представителите на трите религии, и само онази държава, която се вслушва в Божия глас, е правилната – каза Сабах, който е роден в Назарет. – Това, че държавата е еврейска, означава, че тя е нехристиянска и немюсюлманска".

Патриархът заяви, че Израел както "по-силната страна в конфликта", носи основната част от отговорността за установяването на мира в региона.

"Досега тук нямаше мир само защото никой не желаеше мира", каза в заключение той.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Al Rashid каза:

    През последното десетилетие на XIX век територия на днешна република Израел е била част от Османската империя, и тогава Еврейската общност я е купила от султана, следователно те – Евреите са пълноправни собственици на спорната територия.