Кенийски рибари уловиха риба с надпис от Корана върху тялото


Източник: Интерфакс

Найроби, 15 май. Рибарите от Момбаса, Кения, твърдят, че линиите върху тялото на уловената от тях 2,5-килограмова риба тон образуват изречение от Корана.

Рибата, която жителите на този пристанищен град вече са нарекли "чудо", се пази понастоящем в Националната служба за опазване на природните богатства.

След като проучи надписа, представителят на Националните музеи на Кения Мохамед Хасан стигна до извода, че той съдържа думите на Корана "Господ, Най-великият от всички".

Версията му беше подкрепена и от генералния секретар на Съвета на имамите и проповедниците на Кения шейх Момбаса Дор, който заяви, че Аллах изпраща на хората послания в различна форма. "Трябва не само да четем свещената книга, но и да изпълняваме това, което тя ни заповядва", каза той.

През март мюсюлмани от британския град Ливърпул заявиха, че са видели думите "Аллах" и "Мохамед" върху тялото на риба в рибарски магазин, напомня вестник "Middle East Times".

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...