Китайците – рекордьори в издаването на Библията?Източник: Интерфакс

Четирийсет и три милиона Библии са издадени в Китай след 1981 г., заяви висш китайски държавен служител.

Гражданите на Китай се радват на всички демократични свободи, в това число и в сферата на вероизповеданията и извършването на религиозните култове, заяви Цао Шендзе, членка на бюрото на Общокитайския комитет на Народния политически консултативен съвет на Китай.

"Свободата на вероизповеданието в Китай се реализира в пълна степен", подчерта г-жа Шендзе в понеделник на среща с журналисти. Според нея това се илюстрира от факта, че за времето от 1981 до 2006 г. в Китай са били издадени 43 милиона Библии.

Тя напомни, че в Хонконг, Атланта, Ню-Йорк и Кьолн в различно време са се провеждали изложби, посветени на християнството в Китай. На тях е била показана реалната ситуация с издаването и разпространяването на Библията и друга религиозна литература в Китай, както и състоянието на религиозното образование в периода след въвеждането на политиката на реформи и откритост.

"Всички тези промени дадоха възможност на обикновените хора зад граница да разберат, че в Китай наистина съществува свобода на вероизповеданието", каза г-жа Шендзе.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...