Книгата „Готово е сърцето ми“ бе представена в българската църковна община в Париж



В Неделя на Самарянката, по време на традиционния ежемесечен катехизис за възрастни, в българската православна община „Св. Патриарх Евтимий Търновски“ в Париж бе представена книгата “Готово е сърцето ми” на Майка Мария (Скобцова) (изд. „Омофор“).

Ето какво сподели отец Иван Карагеоргиев за личността на Майка Мария: “Светица, близка до нас не само поради факта, че прекарва 22 години от живота си именно в Париж, но и поради това, че е основала енорията, ръководена понастоящем от отец Николай Чернокрак – духовник, който отваря врати, за да приюти нашата църковна община, когато тя остава без молитвен дом.

Света Мария Скобцова е майка на три деца, монахиня в света и то на Запад, нейната необичайна съдба ни показва недвусмислено, че светостта е многолика и се определя не от това къде живеем, какво послушание имаме в света, а как го изпълняваме.“

По време на събитието бе излъчен и видеозаписът от представянето на „Готово е сърцето ми“ в София с участието на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, богослова доц. д-р Димитър Попмаринов и журналиста, главен редактор на Портал Култура Тони Николов.

След прожекцията последва дискусия за жертвената любов на Майка Мария, „която е победила сатаната не играейки по неговите правила, а отвръщайки на омразата с любов и на загубите, които е претърпява в житейския си път (особено на своята дъщеричка Настя)– със себераздаване. На безразличието тя отвръща с жертвоготовност, стигаща дотам да даде своя живот за ближния, когото дори не познава.

„Милост Божия е, че творенията на един толкова близък до Бога угодник, показващ ни, че светостта е възможна, независимо от всички житейски перипетии, са достъпни и на български език“, отбеляза отец Иван.

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...