Комедиен актьор предизвика реакцията на Еладския архиепископ


Източник: Kathimerini

Главата на Еладската православна църква се присъедини към твърдолинейните гръцки православни групи, осъждайки моноспектакъла в Солун на комедианта Джими Панусис, който осмива Църквата.

“Когато някой се подиграва с всичко, което е свещено и свято, това е осъдително”, каза архиепископ Христодул. Неговата реакция дойде, след като протестиращи се събраха в събота вечерта пред нощен клуб в Солун, където играе Панусис, за да настояват за сваляне на спектакъла.

Те изразиха протеста си и срещу афиша, рекламиращ спектакъла. На него Панусис е облечен като свещеник с медальон около врата си, на който се вижда пилешка глава вместо образа на Пресвета Богородица.

Панусис, който е също композитор и музикант, и в миналото е предизвиквал противоречиви отзиви. Преди шест години той беше осъден на четири месеца затвор за обезобразяване на гръцкото знаме в един от своите плакати, на който православният кръст в горния ляв ъгъл беше заменен с комунистически сърп и чук.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...