Най-старият български храм в Америка навърши 100 годиниИзточник: Dir bg

На 14 октомври първият български храм в Америка “Holy Trinity“ (Света Троица) отпразнува вековния си юбилей. Божествената света литургия в храма бе водена от Негово Високопреосвещенство митрополита на CAЩ, Канада и Австралия Йосиф в съслужение с отец Иван Малинов и отец Михаил Арбанас.

На последвалото тържество, което се състоя в Collinsville Gateway Center присъстваха около 160 човека, предаде информационният сайт eurochicago. Поздравления по случай 100-годишния юбилей бяха получени от Австралия, Германия, Канада и от много краища на Америка.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. ieromonah Ioan каза:

    „…..митрополита на CAЩ, Канада и Австралия Йосиф….. „, само като си помисля, как трудно св.Николай Японски се е справял с една Япония, то колко свят трябва да е човек та да се справя с три континента? Велики сме българите, и затова нищо не върви.

  2. Дон Кихот каза:

    „Проснулся в девять… Открыл тетрадь, но ничего не писалось… Обед тупоумно-скучный… Чего хочется, страстно желается? Не знаю, только не благ мира сего. И не верить в бессмертие души… Взглянул в окно. Черно, разорвано и светло. Хоть умереть. Боже мой! Боже мой! Что я? И куда? И где?“ (http://www.ubrus.org/newspaper-spas-article/?id=371).