Нов епископ на Православната охридска архиепископия в МакедонияИзточник: ПОА Инфо

На 17 юни 2007 година, в ставропигиалния манастир „Свети Йоан Златоуст” в село Нижеполе, Битолско, Негово блаженство архиепископът охридски и митрополит скопски Йован (ПОА) е извършил хиротония в епископски сан на Стобийския епископ Давид (Нинов).

При хиротонията на архиепископ Йован са съслужвали горнокарловачкият епископ Герасим в качеството му на пратеник на Негово светейшество сръбския патриарх Павле и Светия Архиерейски синод на Сръбската православна църква, далматинският епископ Фотий, положко-кумановският епископ Йоаким и брегалничкият епископ и местоблюстител битолски Марко.

На богослужението са присъствали свещеници и монаси от Русия, Гърция и Сърбия, както и множество вярващи от всички краища на Република Македония.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...