Образоване на новото поколение чрез християнски масмедии


Източник: ziarullumina.ro

В Яш, Румъния, в края на месец септември започна работа ХІІІ колоквиум на Европейската Конференция за християнските радиостанции. Конференцията е основана през 1994 година и в момента обединява над 650 европейски радиостанции, които имат общ християнски светоглед.

В събитието участват представители на Чехия, Франция, Италия, Малта, Холандия, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Русия, Унгария и Ватикана. Клоквиумът е организиран от Митрополия Молдова и Буковина и Радио Тринита със съдействието и подкрепата на Държавния секретар по вероизповеданията в Букурещ и Римокатолическата епископия в Яш. Темата на колоквиума – “Диалогът и сътрудничеството в Европа за образованието на новото поколение” – участниците дискутираха от духовна, социална и медицинска гледна точка.

Този колоквиум обединява представители на Църквата от различните краища на Европа, мотивирани от стремежа за по-добро образование в областта на християнската културата. А християнските радиостанции играят важна роля в оформянето на европейската културна идентичност.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...