Осетински църковен водач: Избиха моето паство


Аланският епископ Георгий обвини грузинския патриарх в подстрекаване към геноцид

В изказване пред телевизия ОРТ, излъчено в неделя, Аланският епископ Георгий, който е духовният лидер на Южна Осетия, заяви, че неговото паство – населението на Цхинвали е било подложено на изтребване от грузинските войски. "Останах без паство", каза с горчивина той. Георгий обвини грузинския патриарх Илия в подстрекаване на грузинската армия към геноцид на осетинския народ.

"В своите апели по радиото католикосът (грузинският патриарх – прев.) не един път ни е наричал "хора от втора ръка" – заяви епископ Георгий. – Той подстрекаваше грузинците към агресия и геноцид". В края на изказването си епископът дори изрази съмнението си в "психическото здраве" на патриарха.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

2 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Войната с Грузия – нова черна пропаст по пътя на Русия
  Вадим Белоцерковски*
  17 Август 2008
  http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=539628

 2. angel_s каза:

  Руските лъжи взеха да излизат една по една. Руснаците официално ревизират броя на жертвите в Осетия от 2000+ на под 140.

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7572635.stm