Официално възпоменание на жертвите от геноцида в Мала Азия за периода 1919 и 1922 г.


В неделя, 17 септември ще започне официалното възпоменание за жертвите на геноцида, извършен от режима на Ататюрк над гърците и арменците в Мала Азия. Честванията са организирани в Иматия.

На тях са поканени да участват различни представители на държавните и местни власти, наследниците на бежанците и разбира се всички желаещи да почетат паметта на невинните жертви.

В 10.00 часа ще отслужи помен за загиналите Негово Преосвещенство митрополитът на Верия, Науса и Кабания г-н Пантелеимон.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...