Папата защити истинския дух на коледните празници 

Източник: Reuters

Папа Бенедикт ХVІ се противопостави в неделя срещу агресивния материализъм, който опорочава по думите му самия дух на празника Рождество.

„В днешното консуматорско общество това време на годината страда, за нещастие, от комерсиално опорочаване, което заплашва да промени самия му смисъл“, заяви той пред многохилядна тълпа, събрала се на римския площад „Св. Петър“, за да чуе неделната му благословия.

Папата каза, че Коледа трябва да се празнува в трезвост и призова християните да сложат в домовете си модел на рождественската ясла като „прост, но ефективен начин да покажат своята вяра и да я предадат на своите деца“.

През миналата година покойният папа Йоан Павел поде широка кампания, за да убеди католиците на Италия да не правят компромиси с празнуването на Рождество, като опорочават духа му чрез излишества или орязват празничното послание поради страх да не засегнат мюсюлманите.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...