Папата призова за мирно решение на конфликтите в Тибет и Близкия изтокDarik news

Папа Бенедикт Шестнайсети призова във Великденското си послание "Към града и към света" за мирно решение на конфликтите в Ирак, Светите земи, някои африкански държави и Тибет, предадоха световните агенции.

Папата произнесе посланието си на площад „Свети Петър” във Ватикана след края на Великденската меса пред десетки хиляди богомолци, дошли там въпреки проливния дъжд. Речта се предаваше по 67 телевизии по света.

"Как да не се сетим в този момент за някои африкански региони, като Дарфур и Сомалия, за измъчвания Близък изток, особено Светите земи, за Ирак и Ливан и накрая Тибет, които призовавам да търсят решения, гарантиращи мира и общото благо", заяви папата, цитиран от Франс прес и БТА. Той осъди "неправдите, омразата и насилието" между отделни хора и народите.

"Това са раните на човечеството, отворени и разлагащи се във всяко крайче на планетата, въпреки че те често са пренебрегвани, а понякога преднамерено прикривани – рани, които измъчват душите и телата на безброй наши братя и сестри", каза папата, цитиран от Асошиейтед прес. Той призова за "активна ангажираност към правосъдие в районите, окървавени от конфликти и навсякъде, където човешкото достойнство продължава да бъде презирано и газено".
В края на посланието си папата честити на християните по света Възкресение Христово на 63 езика.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Kakvo e istina? каза:

    Папата отново в поза хаил Хитлер.