Папата призова за съвместно евхаристийно служение с православнитеМоже да харесате още...

3 Отговори

 1. Heinie каза:

  Дамм, докато не затрият Православието веднъж за винаги няма да се кротнат.

 2. Idiot каза:

  Ще се радвам това да стане.Някой ден.Обаче папата трябва да стане православен и пак да бъде primus intres pares. Той иска ние да идем при него, а не той при нас. Е, нема да стане!

 3. Владислав каза:

  Чул е сигурно, че е казано: „Искайте и ще ви се даде“… Е, па иска и той човекът. Защо не? Има право да иска – и ей го, иска… Той не е луд, ами оня, дето ще му го даде.
  Има една маааалка подробност. В Евангелието Христос някак си по подразбиране е вложил в притчата Си презумпцията, че искането – ако и да не е кой знае колко справедливо, поне не е НЕсправедливо. Тоест, не е злодейско или унижаващо, не представлява гавра или перверзия, не е зло по никой начин. За такива неща е казано, че „ще получим“. Ако искаме да правим секс с жената на оня, дето не искал да отваря портата, защото било късно… Как мислите, какво ще стане? Ами – да, ще отвори. И ще излезе. Обаче вместо да получим каквото искаме, ще ни строши и главата, и търба от бой, да друг път не да искаме, ами и да не можем изобщо да говорим биля. Та толкова за искането и даването…
  Който много иска – много „…“.