Патриарх Алексий прие кардинал Роже Ечегарай


Източник :
EOREO

На 7 август 2007 година патриарх Алексий е приел в работната си резиденция в Москва кардинал Роже Ечегарай, вицепредседател на Светия Колегиум и почетен председател на Папския съвет „Правда и мир”. Кардиналът е бил придружаван от архиепископ Антонио Менини, апостолически нунций в Русия.

Кардинал Ечегарай е предал на московския патриарх лично послание от папа Бенедикт ХVІ. От своя страна, патриарх Алексий е изразил радостта си да посрещне кардинала, с когото го свързват стари приятелски връзки от времето, когато двамата са сътрудничели на европейски християнски организации. Предстоятелят на Руската църква е подчертал също, че в скоро време ще отговори на писмото на папата.

Патриарх Алексий е представил на кардинал Ечегарай последните католическо-православни прояви, проведени в Русия. „Щастлив съм, че отношенията между нашите Църкви се развиват”, е признал патриарх Алексий, „в много области се опитваме да представим на съвременния свят една обща християнска позиция и да свидетелстваме заедно за нашата вяра”.

Предстоятелят на руската църква е подчертал, че сътрудничеството между православни и католици ще се развие още по-бързо и положително когато всички трудности (като някои прозелитски тенденции на католическите мисионери в Русия и експанзията на униатството в Украйна) бъдат напълно преодолени.

Превод: Екатерина Крумова

Коментари

коментара

Близки теми:

1 Response

  1. humility каза:

    Shtastliv sam 4e otno6eniqta mejdu nashite tsarkvi se razvivat????Otkoga papistkata eres osadena na saborite v konstantinopol, ot mnogo sveti otce na4evaiki sas sveti Fotii i do dnes, na mnojestvo pomestni sabori stana tsarkva!
    Vqrvame v EDNA, svqta, saborna i apostolska tsarkva-koqto e i svetata Pravoslavna Tsarkva i nikoi drug!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen + 12 =

*