Патриарх Алексий се срещна с председателя на украинския парламентИзточник: patriarchia.ru

Москва, 8 декември. В резиденцията си в московския Свято-Данилов манастир Негово светейшество патриархът на Москва и цяла Русия Алексий II прие председателя на Върховната рада на Украйна г-н Владимир Литвин.

Приветствайки своя гост, Негово светейшество отбеляза, че руският и украинският народи са свързани с многовековни братски връзки. "Ние винаги сме смятали Киев за люлка на отечественото Православие", подчерта той.

Патриархът изрази своята увереност, че днешните проблеми в църковния живот на Украйна ще бъдат постепенно излекувани и църковният разкол ще бъде преодолян.

Страните обсъдиха днешното състояние на руско-украинските отношения и положението на православната Църква в украинската държава. След края на срещата те дадоха съвместна пресконференция.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...