Правният факултет на Белградския университет празнува патронния си празник КръстовденИзточник: СПЦ

На 27 септември в Правния факултет на Университета в Белград е отбелязано тържествено Въздвижение на Честия Кръст (Кръстовден – ст.ст.), патронен празник на факултета, който празнува тази година 165-годишен юбилей от своето основаване.

Тържествения обред на разчупване на питката (стар църковен обичай в Сърбия – бел. прев.) е отслужил протойерей-ставрофор д-р Радомир Попович, редовен преподавател в Белградския правен факултет, в съслужение с двама духовници, преподаващи в други образователни институции.

В беседата си отец Радомир Попович е изтъкнал важността на празника Въздвижение на Честния Кръст и на академичната институция, която съществува вече 165 години и работи усилено за своето просъществуване по пътя на правдата и справедливостта. Тримата свещенослужители най-напред са честитили празника на домакина на тържеството проф. д-р Мирко Василевич, декан на Правния факултет на Университета в Белград.

На тържеството по повод патронния празник е присъствал целия колектив на Правния факултет.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...