Президентът и премиерът на Украйна се изкъпаха на Богоявление


Източник: Україньска правда

Киев, 19 януари. Президентът на Украйна Виктор Юшченко участва в богоявленското богослужение в историческата казашка църква "Покров Богородичен" в Киев. Присъстваха също така премиерът Юрий Ехануров, министърът на външните работи Борис Тарасюк и други министри, както и киевският кмет Александър Омелченко.

След края на богослужението президентът и членовете на правителството се изкъпаха по стар народен обичай във водата на съседния язовир, поздравявайки се взаимно с традиционния поздрав:"Христос се кръщава!" – "В река Иордан!"

Стотици хиляди хора се изкъпаха вчера в реките и езерата из цяла Русия, Украйна и Беларус въпреки необикновено суровия студ, стигащ на места до –40 и повече градуса по Целзий. Засега няма данни за хора, пострадали или заболяли поради извършването на екстремния ритуал.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...