„Прекрасните имена на Аллах“ прозвуча във византийския храм „Св. Ирина“Може да харесате още...

17 Отговори

 1. Idiot каза:

  По плодовете ще ги познаете.

 2. Дон Кихот каза:

  Името на Бога има голяма сила. Вчера затъмня, забуча, загърмя, застана ад. Някаква хала започна да вилнее и да сипе големи парчета градушка. При това не падаше отвесно, а косо, като чупеше саксиите с цветя и удряше по прозорците. Излязох на балкона, прекръстих стихията 3 пъти и казах: „В името Божие – спри!“ Обърнах се, парчетата ме удряха по гърба, отворих вратата, влязох и в момента, когато затварях, изведнъж всичко спря като отрязано с ножица. Настана оглушителна тишина.

 3. Златина каза:

  Много ми е неприятно да видя новината си прекопирана от Двери, даже с правописните грешки тук. Не е професионално и моля отговорните редактори да вземат мерки това повече да не се повтаря. Още повече, че изглежда това се превръща в стил и метод на работа.

 4. anamaria каза:

  От случилото става ясно, че и двете имаме проблеми с транскрипцията на имената от руския език. На който се оказаха общите ни източници.

 5. iliana каза:

  „Още повече, че изглежда това се превръща в стил и метод на работа.“

 6. Златина каза:

  Ана Мария, не искам да задълбавам в темата. Едно сори е по-достойна реакция. Знаеш, че не става дума за ползване на един източник. Българската новина е компилация от два руски източника по моя преценка и подбор на фактологията. Няма как да има съвпадение, освен ако не става дума за телепатия.

 7. anamaria каза:

  Златина, ако бях копирала от теб, щях да сгреша и името на композитора.

 8. Kosio каза:

  Златина, не можеш да очакваш човешко сори. Тези хора отдавна са попаднали във виртуалната реалност.

  Виж, това си има и добра страна. Поне когато крадат новините ни, знаят кой е номер едно. Читателите им могат и да не разберат, но те знаят. Това е достатъчно.

 9. iliana каза:

  косьо, излагаш се много грозно.

 10. Kosio каза:

  Резултат от програмата beyond compare

  http://www.dveri.bg/images/stories/novini/kradena-novina-ot-dveri.jpg

  Какво да Ви кажа, драга ми Илиана. Ако в качеството на отговорен редактор на Православие БГ сте в час какво се случва, няма да коментирам. Но ако не Ви е било е било известно това, което видяхте току що, освен извинението към Златина можете и да удържите малко от следващия хронорар на сътрудничката си. 🙂

 11. Kosio каза:

  … „черно на бяло“ са общите части. В червено са означени „редакциите“. Приятно разглеждане.

 12. Дон Кихот каза:

  Предлагам спора да се разреши в боксов мач или в по-типичен женски стил – със скубане, щипане и ритане. Илиана да не участва, за да не си развали красотата, като отнесе някое и друго кроше.

 13. iliana каза:

  наистина западна ситуацията… извинения :-).

 14. iliana каза:

  благодаря.

  забележката ми към твоя коментар няма как да се повлияе от сравнителния анализ, който ми предлагаш. въпросът за материала е един въпрос. въпросът за твоето писание е друг въпрос и не зависи от първия.

  не очаквах подобен „журналистически“ турбо-фолк.

 15. Kosio каза:

  Илиана,

  Нещата са съвсен ясни: докато продължавате да пействате новини от сайтове като нашия (без дори да цитирате тези, които са положили труд: най-нормалното и човешкото), ще трябва да свиквате, че не само сте в second life, но и сте second site.

  А относно тона Ви, можете да се държите така свойски с хората в екипа си, но не с мен! Все пак ми беше интересно да видя начина, по който се умеете да се извинявате, въпреки, че не аз съм човекът, който може да приеме извинението Ви. Губите ме като събеседник!

 16. Дон Кихот каза:

  ‘I had a dream vision’
  John Tavener tells Charlotte Higgins how his life-changing encounter with an Apache medicine man led him to write a piece praising Allah for the Prince of Wales

  Charlotte Higgins
  Monday June 11, 2007

  Guardian