“Реалитатя ромъняска”: Новият румънски патриарх ще бъде избран на 12 септември


Източник: Агенция Фокус

Избирателната колегия за избор на нов патриарх на Румънската православна църква ще се събере на 12 септември, реши вчера ръководството на църквата, пише днес вестник “Реалитатя ромъняска”.

Изданието посочва, че на 11 септември членовете на Светия синод ще отслужат заупокойна молитва по повод 40 дни от смъртта на патриарх Теоктист, а ден след това ще преминат към избор на нов църковен глава. За да бъде избран за патриарх някой от кандидатите трябва да получи 50 % плюс един от гласовете на членовете на избирателната колегия.
Досегашният румънски патриарх Теоктист почина на 92-годишна възраст на 30 юли вследствие на усложнения, настъпили след хирургическа операция.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...