„Религиозната толерантност и разбирателство-примерът на България“ в Лондон


Източник:  news.bg

Българска делегация ще участва в конференцията на тема "Религиозната толерантност и разбирателство-примерът на България". Начело на делегацията са служители от дирекция „Вероизповедания" на Министерския съвет. Форумът, който ще се проведе в Лондон, е организиран с подкрепата на правителствата на Великобритания и България.

За участие в конференцията английската страна е поканила ръководители и представители на петте по-големи религиозни общности в България – Българската православна църква, мюсюлманското вероизповедание, католическата църква, юдеите и протестантите.
Проектът е резултат и от доброто сътрудничество между посолството на България в Лондон и г-н Антъни Бейли, член на Светия военен константински орден на Св. Джордж. Конференцията е част от инициативите и събитията, организирани от българското посолство в Лондон, с цел опознаване на древната култура и традиции на страната ни и представяне на опита на България в изграждането на междуверска толерантност и разбирателство.
Българската делегация ще бъде приета в Камарата на лордовете на Британския парламент.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...