Епископ Атанасий (Йевтич) ще посети семинарията “Св. Владимир”


Източник: St Vladimir’s Orthodox Theological Seminary

В неделя на 24 юни от 19.00 ч. семинарията “Св. Владимир”, Ню Йорк, ще приветства и удостои със званието почетен доктор Негово Преосвещенство Атанасий (Йевтич), бивш епископ Захумско-Херцеговински и Приморски на Сръбската православна църква. Негово Преосвещенство е дългогодишен преподавател по патристика и бивш декан на Православния богословски факултет в Белград. Автор на многобройни трудове, Негово Преосвещенство Атанасий е считан за най-изтъкнатия сръбски богослов на своето поколение.

Приветственото слово на ежегодния Летен институт на семинарията ще последва в аудитория “Митрополит Филип”. О. Грегъри Улфендън ще говори за литургичното единство и разнообразие в Северна Америка в своето слово “Учейки се от миналото и търсейки бъдещето”. О. Грегъри е предстоятел на украинския православен храм “Св. Мария” в Ню Бритън, Кънетикът, и преподавател по литургика в семинарията “Св. София” в Ню Джърси.

По-рано същия ден Негово Блаженство митрополит Герман, ректор на семинарията “Св. Владимир, Западноамериканският епископ Максим (Сръбска православна църква) и епископ Атанасий ще отслужат Божествена литургия в параклиса на семинарията от 09.00 ч.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...