Само Римокатолическата църква представлява християнството в пълна степен, според ВатиканаМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. andrey каза:

  Те винаги са го вярвали. Писах за тези неща преди време и предизвиках кой знае защо възмущенията на много хора.

 2. Dadi каза:

  Православните вярват същото за себи си, протестантите – също. Важното е това да не води до взаимно заклеймяване и отричане, а напротив – да води до ясни позиции и честен диалог между християни, изпълнен с уважение, разбиране и любов към ближните, които принадлежат към други християнски общности, дори да считаме, че те са заблудени по някои въпроси, а ние знаем по-добре.

 3. hoho каза:

  Ha da vidia kak ikumenistite, deto biat tupana 4e sa pravoslavni, 6te komentirat tova. OSAZNAITE SE I STIGA STE LOBZALI VSIAKAKVI T.NAR.“HRISTIANI“!
  PRAVOSLAVIE ILI SMURT!!!

 4. iliana каза:

  Митрополит Кирил е коментирал точно и ясно. Много приказки са излишни, а казаното от папата нищо не променя вдействителност, освен че сваля розовите очила, дето напоследък май станаха модерни в някои кръгове на църковната дипломация. Ако оставим настрана, че розовото стои малко „внезапно“ на черните раса :-), известна трезвост и реализъм в очакванията към междуцърковния диалог никога не са излишни.

  Католиците са си католици. Важно е ние да сме наистина православни. „Кой си ти та съдиш чуждия слуга – пита апостолът. – Пред своя си господар стои той или пада…“ Важно е ние къде стоим. И дали стоим наистина. Аз мисля че изпитанието не се състои в това, да отговаряме защо другите са каквито са, а в това какви сме ние. Това има значение както за нас, така и за другите.

 5. Дон Кихот каза:

  Йоан Павел ІІ беше по-мъдър папа. Той говореше открито за католичеството и православието като „двата дроба на Църквата“. Бенедикт ХVІ връща реториката от Студената война и тридентската литургия от ХVІ век. Всеобщата надежда е, че той ще бъде последния реакционер на престола на св. Петър.

  http://blog.360.yahoo.com/pavel_st_georgiev/

 6. chingis каза:

  Католиците винаги ще държат на своето. Те ни оставиха под турско робство 500 години, тръбяха че сме стреляли по папата, винаги са били срещу нашата позиция при тълкуванието и четенето на Евнгелието и срещу нашето предание. Освен това профилът на новия папа е строго окцидентален в пълния културологичен смисъл на думата. Проблемьт е, че католиците имат много ресурси и много добра референция като култура и като политическо влияние. Техните кардинали и овластени клирици са хора с висока подготовка и с престижен морал. Анашите? Проблемът на православието е, че неговата подготовка и политика са силно зависими от светската политика и от житейската логика на комунизма. Затова православието търпи удари – неговият проблем е, че поставя светски и материалистични съображения над духа и текста и контекста на Евангелието. Кстаъи, кави дела по Христа в смисъл на дарения и материална помощ е оказвал в битието си Дон Кихот и респективно целият висш клир на БПЦ?

 7. Дон Кихот каза:

  Питаш какви дарения съм дал на църквата. Целия си живот съм дал на нея, а обратно съм получил само завист и омраза.