Саудитски имам: Бийте деликатно жените сиИзточник: Интерфакс

Скандална слава получи видеозаписът на програмата на ливанската телевизия "Ramadan TV Show", в която имамът на саудитския флот Рей-Фад Мохамед ал-Арифи поучава младите мюсюлмани как да бият правилно съпругите си "в съответствие с каноните на исляма".

Проповедникът препоръчва използването на четки за зъби за тази цел, отбелязвайки, че "мъжът трябва да бие жена си там, където не остават следи", пише в понеделник испанският вестник "Вос де Галиция".

По-рано в програмата на канал LBC TV той обясни на младежите, че ислямът забранява биенето на жени по лицето, че те трябва да се третират като човешки същества, и затова ударите "трябва да са меки".

Имамът съветва мъжа първо да предупреждава жена си "един, два, три, четири, десет пъти" за това, че й се сърди. Ако това не помага, той трябва да се откаже да спи в едно легло с нея и да разговаря с нея. Ако нито едното, нито другото не помага, тогава "жената трябва да се понабие", твърди Ал-Арифи.

Той обаче призова мъжете да бият жените си "деликатно, защото целта не е да се причини болка".
"Когато биеш животно, ти се стремиш да му причиниш болка, за да те слуша, защото животното няма да разбере, ако му кажеш: "Хей, камило, напред, размърдай се!" – камилата не разбира от такива неща, докато не я удариш. Магарето пък съвсем нищо не разбира, ако не го биеш, но на жената, мъжа, детето и всички останали по-голямо впечатление правят емоциите", каза той.

Имамът съжалява, че много мъже бият жените си "само когато се гневят, и когато започват да ги удрят, правят го така, сякаш удрят стена, с двете си ръце, а понякога дори и с краката си".

"Братко мой, ти биеш човешко същество. Това е забранено. Не може да се прави така", каза Ал-Арифи.

Преди пет години този ислямски духовник се прослави с това, че заяви: "Ние ще завладеем земята на Ватикана, ще управляваме Рим и ще въведем там исляма".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

5 Отговори

 1. Teodor каза:

  Все повече и повече се убеждавам, че това „учение“ ще върне света назад във времето, каквото и да ми говорят за него хубави работи! Дано Бог се смили над душите на тези 2 млрд. нещастници и да ги упъти към истинската вяра, към вярата която направи нас християните Човеци – богоподобни и боговдъхновени!

 2. dia каза:

  Да плаче ли човек или да се смее на такава информация!?
  В мюсюлманския свят всички са вярващи и се вслушват в думите на духовните си водачи поне.
  А кой ще даде съвет на това българско семейство, в което властва един ограничен фосил/разбирай мъж/, който бие жена си, защото друго не е видял, не знае и не желае да научи? Много насилие има и у нас за съжаление. Примитивизмът е на мода, просто върви с чалгата!

 3. леонор каза:

  Примитивизмът си е примитивизъм, независимо от религиозната принадлежност. В конкретния случай ислямът се използва за размътване на и без това обърканото съзнание на фанатизираните „вярващи“.
  Като гледам обаче самоуверените, нагли, бойни мюсюлманки, съм склонна да вярвам, че по-скоро те бият мъжете си, отколкото обратното. Трябва да се има предвид че в ислямския свят цари матриархатът и жената е на почит и уважение. Жените са привилигировани във всяко едно отношение и именно те водят семейния парад. Поне в богатите ислямски страни е така.
  Чудя се на каква ли тема ще е следващата „лекция“ на саудитския имам, щом като вече е разяснил тънкостите на семейния джихад?

 4. orangecounty каза:

  Kakvi sa tia gluposti „zari matriarhat“ ti luda li si?V povecheto isliamski strani zenite sa neuki,zabradeni,sakyn da ne gi zaglezdat. Ne sa integrirani v obshtestvoto samo gledat deza.Nikakyv parad ne vodiat nikyde.Imat po 4 zeni nai bogatite vobshte niama duhovnata vryzka mezhdu 2ma dushi za zial zhivot, tam sa nai mnogo po 5 edinizi ot edno zialo.Edin myzh s 4 zeni.Niamat raven statut pred syda i za kapak ne mogat da otidat v Raia ,zashtoto tiahnata dusha niama iasen zadgroben zhivot. Aide chestito!

 5. andrey каза:

  orangecounty, и аз съм живял в мюсюлманска страна. Не ми е правило впечатление мюсюлманките да изглеждат потиснати и измъчени. Не знам дали може да се говори за матриархат, но там има истински култ към майката (към родителите изобщо, но към майката особено).

  Не е вярно, че жените уж ne mogat da otidat v Raia, zashtoto tiahnata dusha niama iasen zadgroben zhivot. Това сте си го измислил вие.