Саудитски имам: Бийте деликатно жените си



Източник: Интерфакс

Скандална слава получи видеозаписът на програмата на ливанската телевизия "Ramadan TV Show", в която имамът на саудитския флот Рей-Фад Мохамед ал-Арифи поучава младите мюсюлмани как да бият правилно съпругите си "в съответствие с каноните на исляма".

Проповедникът препоръчва използването на четки за зъби за тази цел, отбелязвайки, че "мъжът трябва да бие жена си там, където не остават следи", пише в понеделник испанският вестник "Вос де Галиция".

По-рано в програмата на канал LBC TV той обясни на младежите, че ислямът забранява биенето на жени по лицето, че те трябва да се третират като човешки същества, и затова ударите "трябва да са меки".

Имамът съветва мъжа първо да предупреждава жена си "един, два, три, четири, десет пъти" за това, че й се сърди. Ако това не помага, той трябва да се откаже да спи в едно легло с нея и да разговаря с нея. Ако нито едното, нито другото не помага, тогава "жената трябва да се понабие", твърди Ал-Арифи.

Той обаче призова мъжете да бият жените си "деликатно, защото целта не е да се причини болка".
"Когато биеш животно, ти се стремиш да му причиниш болка, за да те слуша, защото животното няма да разбере, ако му кажеш: "Хей, камило, напред, размърдай се!" – камилата не разбира от такива неща, докато не я удариш. Магарето пък съвсем нищо не разбира, ако не го биеш, но на жената, мъжа, детето и всички останали по-голямо впечатление правят емоциите", каза той.

Имамът съжалява, че много мъже бият жените си "само когато се гневят, и когато започват да ги удрят, правят го така, сякаш удрят стена, с двете си ръце, а понякога дори и с краката си".

"Братко мой, ти биеш човешко същество. Това е забранено. Не може да се прави така", каза Ал-Арифи.

Преди пет години този ислямски духовник се прослави с това, че заяви: "Ние ще завладеем земята на Ватикана, ще управляваме Рим и ще въведем там исляма".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...