Свещеник се опита да спре Мадона с бомбена заплаха


Източник: БИГ.БГ

Холандски свещеник беше арестуван за това, че е подал фалшив сигнал за бомба преди концерта на Мадона в Амстердам, съобщава ВВС.

63-годишният божи служител прибегнал до телефонен тероризъм, защото не могъл да измисли друг начин, по който да се противопостави на изпълнителката, която е заложила на религиозните символи в последното си турне.

По време на всеки концерт Мадона е разпъвана на кръст и танцува предизвикателно с атлетични танцьори, на чиито кореми са нарисувани символите на трите основни религии – християнство, мюсюлманство и юдаизъм.

Сцената с разпъването предизвика вълна от протести сред вярващите в Италия и Германия.

Отецът бил разкрит почти веднага, защото използвал домашния си телефон и за властите не било никак трудно да засекат номера му. След разпит отецът бил освободен под гаранция.

“Взимаме много насериозно всички предупреждения за поставени бомби, но в конкретния случай беше очевидно, че заплахата е фалшива, за това не предприехме мерки за отлагане на концерта”, съобщават от полицията.

Последният концерт от турнето на Мадона е в Москва през следващата седмица, като там се очакват също масови протести от ревностните вярващи.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...