Молебен за 300 бебета повече отслужи митрополит Неофит



Източник: в. Бряг, Русе

Тържествено богослужение за инициативата “Молебен за 300 бебета повече” отслужи на 8 септември сутринта в църквата “Света Богородица” Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Неофит.

Инициативата се проведе едновременно в десетки храмове в цялата страна, като основната цел е да се популяризира проблема Spina Bifida (непълно изграждане на гръбнака, по-точно на невралната тръба) по време на бременността. Като резултат детето се ражда инвалид (с парализа на долните крайници) или умира от инфекция скоро след раждането в зависимост от това доколко е засегнат гръбначният стълб и неговата превенция, разказа инициаторката на кампанията Марина Стефанова. Самата тя е потърпевша от болестта, тъй като първото й детенце е починало точно от това заболяване.

Преди молебена митрополит Неофит отслужи празнична литургия за Рождество Богородично или както е известен още празникът – Малка Богородица.

Във всички русенски храмове свещениците благословиха събралите се миряни. В катедралната църква “Света Троица” русенци отново можеха да се поклонят пред чудотворната икона на Богородица Троеручица, която бе реставрирана и показана за първи път преди месец.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...