Скинхедс и православни смущават гей-вечеринка в Москва



Източник: Le Nouvel Observateur

Миналата неделя група скинхедс и възрастни православни жени, носещи икони, са попречили на вечерната проява на хомосексуалисти в нощен клуб в Москва, принуждавайки клиентите на заведението да се измъкнат с автобус, е съобщила агенция Интерфакс

Повече от 150 души, привърженици на крайната десница и православни, са блокирали в неделя вечерта входа на La Guardia. Това е уточнила агенцията, цитирайки представител на полицията. Органите на реда е трябвало да направят жива верига, за да отделят демонстриращите от лицата, намирали се в дискотеката, и така вечерната проява е била отменена, след като по-голямата част от клиентите не са могли да влязат в клуба.

Някои младежи са започнали да мятат яйца, домати и пластмасови шишета, когато клиентите са започнали да напускат клуба с автобус, както показаха кадрите, разпространени от телевизия NTV.

„Знаем, че това е грях и не можем да позволим той да се развива тук, тези лесбийки и содомити, душите им ще загинат, ще отидат в пъкъла”, – е казала възрастна православна жена.

Демонстриращите са скандирали обидни думи срещу хомосексуалистите, според радио Ехо Москвы.

По-рано тази година кметът на Москва забрани проявата, която щеше да бъде първия хомосексуален парад, тъй като събитието, предвидено за 27 май, според него „би могло да предизвика скандал, в частност сред религиозните водачи”.

Радикалната партия (левица) обвини милиционерите, намирали се на мястото на събитието, че не са защитили клиентите на клуба.

„Ако началниците на милицията не могат да заставят подчинените си, сред които има значителен брой хомофоби, да се подчинят на заповедите, то тези началници трябва да бъдат освободени от длъжност”, – е уточнила партията в комюнике. (АП)

още по темата

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...