Среща на патриарх Алексий и премиера Сергей СтанишевМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. p_stefanos каза:

  Не мога да си обясня защо е необходимо Патриархът да се среща с атеисти, някои от които и некръстени. Подобна дипломация може да е необходима в политиката, но не виждам с какво е полезна в Църквата. Освен ако на Църквата от външни фактори са й наложени несвойствени функции. Но ако е така е жалко. Христос тук не присъства.

 2. Християнче каза:

  СПАСИ ГОСПОДИ! Никой НЕ е викал съветската армия да „ОСВОБОЖДАВА“ България защото ние сме били съюзник на Германия с излаз и на Бяло море.Драматичното е,че СССР обевява война на страната ни и нахлува вероломно през септември 1944 г. НЕ „Освобождение“,а КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО настъпва за вярващите,Църквата и Отечеството ни.Паметниците руски,нека стоят.Но паметниците съветски ДА СЕ МАХАТ както е в Латвия и Естония. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !

 3. faf каза:

  Първо не зная защо наричат този човек Алексий,като той си има име и то еврейско.А и да не забавяме агент Дроздов,както е по известен сред православните църкви.Второ: Напълно нормално е Станишев да отиде при Дроздов на отчет,да докладва.За тунеятчетата в раса наречени Св.Синод на БПЦ.Все пак те са руски,пардон съветски възпитаници.И трето: Под съветския ботуш за никаква афтокефалност на църквите не може да става дума,защото ако имаше афтокевалност до сега целият ни синод щеше да бъде сменен во главе с Маринчо,и тук някои го наричат Максим.Защо ли?

 4. p_stefanos каза:

  Хора с еврейски имена в църквата има доста отдавна, по-точно от самото начало. Нали този, когото ние знаем като Петър и наричаме първовърховен апостол се казваше Шимон, а известният днес като Павел беше Саул. Освен това първият се беше отрекъл от Иисуса, Който впрочем е Йехошуа, а вторият беше Негов гонител.