Старозагорският митрополит участва в икуменическо богослужениеМоже да харесате още...

9 Отговори

 1. famulus каза:

  Самото присъствие на дядо Галактион на службата е било една жива проповед на Православието, един вик към Папата: ВЪРНИ СЕ В ЛОНОТО НА СВ. ГРЪКОРОСИЙСКА ЦЪРКВА! Не се и съмнявам, че папата е чул тея гръмки викове и цяла нощ после не е спал, но към 5 часа сутринта е успял – като всички еретици – да потисне съвестта си, та накрая се събудил пак католик.

 2. Idiot каза:

  Защо така, Ваше високопреосвещенство? Трябваше ли?

 3. Альоша каза:

  Мислех, че владиката Галактион е сериозен, ама явно е още палав тинейджър и си играе с огъня. Икуменизмът е духовната основа на царството на Антихриста!!! А да учяастваш в богослужение с еретици си е жива подигравка с Православието, фамулус!

 4. hoho1 каза:

  ДРАВЕЙТЕ.
  ТОЗИ НОВИНА+СНИМКАТА МИ НАПОМНЯ НА ВЕЧЕ ПУБЛИКУВАНА ТАКАВА И ТО СЪС СЪЩАТА СНИМКА В РЕЛИГИЯ БГ… В САЙТА НА ВАТИКАНА Я НЯМА. ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА ЛИ РАБОТЯТ В ДВАТА САЙТА ИЛИ ПРЕПИСВАТЕ ЕДНИ ОТ ДУРГИ…

 5. plamen каза:

  новината за събитието се появяава в сайта на радио ватикана оттук: http://www.oecumene.radiovaticana.org/bul/Articolo.asp?c=94860, но съм я преработил – както виждам са сторили и колегите от религиябг. за снимката си прав, взета е от тях, моя грешка, сменям я веднага.

 6. famulus каза:

  участието в богослужение с еретици, нямаше сам патр Алексий ІІ да покани кардинал Ечегарай примерно на богослужение в Успенския събор… А за съслуженията на Вселенската и останалите Източни Патриаршии и да не говорим. Та кои сме ние да ги съдим – напротив, трябва да се гордеем, че и дядо Галактион се подредил до такива великани на духа като Алексий ІІ Ридигер, Вартоломей, Атинагор и пр. Сравнени с тях ние сме като мушици до някой огромен торен бръмбар! Ето сега и Задграничната Църква се обединява с Московската Патриаршия… Значи – на прав път са икуменистите!!!

 7. toshev2006 каза:

  На днешните медии, и български и чуждестранни е трудно да им се вярва. То било едно, журналистите видяли друго, па писали трето…и т.н. Един православен епископ може само да присъствува, пък те да го искарат ,че е водил службата, знаеш ли къде е истината. Но дори и да е вярно, владиката си носи сам отговорност пред Бога. Ако той иска да отиде, кой ще го възпре, както и ако иска да участвува в молитва? Ако по-добре познаваме човека, по-лесно ще си обясним едно или друго обстоятелство около него.
  Ако негодуваме от нашите митрополити, значи роптаем срещу Бога, нали Той се грижи за Църквата и портите адови да не и надделеят. Ако сме недоволни от действията на епископата, то проблема е в нас- на непослушни деца – лоша мащеха. по добре да да се вгледаме в себе си, ний да се поправим, да се молим, пък Бог има грижа да ни прати по-добри времена и по-добри пастири, ако го заслужим!

 8. famulus каза:

  Радио Ватикана от години води кампания срещу митр. Галактион – да го изкара икуменист. Три отдела на ЦРУ с това се занимават.
  И колко мъдро е казано – ами ако само е присъствал? Ами ако отидеш в ада и само присъстваш – какво ли ще е бе, Тошев?

 9. key каза:

  Има и тя е доста плодородна…Торена и обработвана години наред.
  1.80% от влизащите и престояващи на служби не знаят какво е това-икуменизъм.Също тези,вероятно нямат нищо против всички еретико-християнски „църкви“ да водят съвместни литургии с православните…Те са оставили своите съдби в ръцете на епископата и техните наместници-презвитерите.
  2.Всички църковни избори от енорийски до църковно народните са пародии в „а ла Живковски“стил
  3.Също тия проценти са църковно не просветени,не катехизирани въпреки възможноста си да го направят.Те нямат и желание да го напрвят защото това не е приоритет на живота им.Те вярват на всичко,стига да им е комфортно в света,а и
  това им основния приоритет.
  4.Има сомо два епископа-митроплити,които са на антиикуменически позиции.Пвечето ги знаят…
  Е,на къде отива БПЦ,Бог знае…?!
  Само знаем до къде води Богоотстъплението и какви са неговите плодове.А че,“портитите адови нямада надделеят“е така.Но тогава явно Църквата ще се състои от много малко верни,а и къде ще е това географско място,пак Бог знае…Знаем от Св.отци,че и един епископ да остане верен, Църква ще има и верни около него.