Фестивал на православната музика в Бялисток



poland.pl

Североизточният полски град Бялисток е домакин на Международен фестивал на православната музика, който се провежда от 20 до 25 май 2008 г.

Концертът, с който бе открит тазгодишният фестивал, включваше “Нощно бдение” от Александър Архангелски (1846-1924) и “Херувимска песен” от Кшищоф Пендерецки, който чества 75-годишен юбилей по-късно тази година. Фестивалът събира 25 хора от 14 страни, сред които Беларус, Украйна, Русия, Чешката република, Грузия, Молдова, Армения и Иран.

Музикалното събитие, чието начало е поставено през 1982 г., се провежда ежегодно. Това е един от големите световни фестивали, посветени на православното музикално наследство, но тъй като диалогът между културите е важен елемент на неговата философия, гостуващите ансамбли включват също римокатолици, протестанти, мюсюлмани и евреи.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...