Църквата предупреждава срещу кипърското „набери – чудо“Cyprus-mail.com

Получи свое собствено чудо срещу 35 евро по телефона! Или поне това предлагат жените, които се обаждат по телефона на потенциалните си клиенти от Кипър.

Те казват, че се обаждат от името на Православния културен център и че притежават икона от Ватопедския манастир на Атон. Иконата, явно изобразяваща светица, която изцелява, като уж настройва силите си според болките на молителя.

Манастирът Ватопед е посветен на Благовещението на Благословената Дева Мария. Построен през 972 година, Ватопед има 31 църкви и параклиси и приютява множество монаси. Когато са били информирани за бизнеса "набери – чудо", тамошните монаси заявили, че нямат нищо общо с него.

Жените, стоящи зад операцията, не са първи на пазара с "духовни дела". Дружеството "Сдружение за днешния ден” е било основано през 1983 година в Съединените Щати. Това "динамично дружество за пресъздаване на любов и изцеление" си има свой собствен "набери – чудо" екип. Този екип се занимава със записване на вдъхновителни послания, далеч по-скромна дейност от претендирането за притежаване на икона, която "помага за всичко" и от която струят чудеса.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...