Черногорската православна църква назначава представител в Сърбия


Източник: Makfax vesnik, B92-News

Черногорската православна църква (ЧПЦ) назначи свой пълномощен представител в Сърбия.

ЧПЦ възложи на своя представител Ненад Стевович да поиска от сръбските власти създаването на православна общност на Черногорската православна църква за черногорските граждани, живеещи в Сърбия.

В коментар относно изявление, направено от черногорската организация Krstaš, за предстоящо изграждане на първата черногорска православна църква в Сърбия сръбският министър по религиозните въпроси Милан Радулович каза, че гражданско сдружение няма правото да създава организации с религиозен статут.

“Съществува една православна църква в Сърбия – Сръбската православна църква. Никоя група от граждани не може да основава православна църква, защото не може да се основава нещо, което вече съществува, има традиции, както и историческа и културна приемственост”, заяви Радулович.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...