28 август неработен ден в Македония 

Източник: Агенция Фокус

В Македония следващият вторник ще бъде неработен ден за всички православни християни. Това съобщиха от македонското Министерство на труда и социалната политика, предаде македонската телевизия А1. На 28 август се отбелязва празника Успение на Пресвета Богородица, по стария стил, според който отбелязват неподвижните църковни празници някои Православни църкви в света.

 

В Македония тази година за първи път този празник ще бъде неработен днес. Това предвижда новият закон за празниците.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. ... каза:

    Все си мисля, че е по-правилно да се честват празниците по стария стил. Нали все пак са пресметнати на един от Вселенските Събори и е логично, да не нарушаваме заповедите от Вселенските Събори. Много нелепа работа се е получила. Позволили сме на сатаната да ни раздели на новостилци и старостилци. Трябва едните да направят стъпката на приемането на другите, ама те, трябва смирение.

  2. Мия каза:

    Компромисът е много сложно и отговорно нещо. Господ знае, тези които са направили тази стъпка благоразумно ли са постъпили. Ние миряните не бива да допускаме това да е повод за разделяне! Тъжно е, че не празнуваме заедно. И ако това наистина ни тревожи, да се молим на Господ да просветли умовете ни. Но по-голямата част от нас не виждат много от важните неща…Не виждаме, но и не Му се молим да прогледнем!