Архимандрит Тихон Шевкунов: Русия е наследила болестите на ВизантияМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. ieromonah Ioan каза:

  Преди няколко години(в управлението на Елцин), Богородица ни събра с архимандрит Тихон при една нейна чудотворна икона на един пустинен остров. Четейки сега неговите изказвания, а гледах и филма му за Византия, се учудвам как се е променил. Благоговеенето пред Путин ме кара да се замисля, какво ли е било поведението му във времето на КПСС?

 2. sneji777555 каза:

  Не се сърдете на тоя,който е казал,че Православието е последното убежище на комунизма.

 3. portos каза:

  Шовинизъм??? Какъв шовинизъм????
  А да се обявават USA са световен полицай какво е? Или Европа за гарант на културата и цивилизацията?? Вашият двоен стандарт, г-да,не знае мярка, ама нейсе – има и хора, на които не им пука от изводите ви.

  Поклон пред Архимандрит Тихон Шевкунов!

 4. Florian каза:

  Странно е, че някои от хората, които участват със свои коментари към статиите в сайта, винаги когато става дума за Русия заговарят за комунизъм, т.е. въпросът е – с нищо друго ли не могат да свържат тази страна освен с комунизма?

 5. portos каза:

  „Странно е, че някои от хората, които участват със свои коментари към статиите в сайта, винаги когато става дума за Русия заговарят за комунизъм, т.е. въпросът е – с нищо друго ли не могат да свържат тази страна освен с комунизма?“

  Могат, разбира се, но предпочитат да дамгосат с „комунизъм“ настоящите политически, социални и въобще – културни и духовни търсения на руснаците, защото на някои им плащат, за да го правят, а други са толкова тесногледи, че за тях САЩ и Европа са равносилни на ЦИВИЛИЗОВАНОСТ думи.

  За такива думите на Архимандрита са трън в дупето. Не се чуди, че подскачат – не бива да ги мразим, защото и подскоците са танц – т.е. вид творчество. По-добре да им се порадваме – засега са забавни.