Борба срещу православието или личен конфликт?Може да харесате още...

9 Отговори

 1. Лъчезар каза:

  Поздравления за смелостта отче.Безбожниците всъщност никога не са спирали борбата срещу църквата.Тези събития доказват това.В последно време някои личности(Горан Благоев,проф.Иван желев) засилиха действията си срещу Христовата вяра.На тези вълци в овчи кожи, заедно с други знайни и незнайни чиновници и всякакви такива безбожници, явно не им е приятно, че се е намерила една директорка на дом която да направи повече за тези деца отколкото собствените им родители.Поздравления за госпожа Найденова и нека нейният пример да бъде последвана и от други директори на домове.Нека комунистите Желев,Благоев и всички останали се скрият някъде и спрат да се месят в Божиите дела.Толкова ли няма теми, та другаря Благоев разисква в икуменическото(и комунистическото) си предаване редно ли е да се кръщават деца от домове? А другарят Желев,който постоянно се опитва да разпалва конфликти в църквата сега вече си показа истинското лице.“Ако мене гониха и вас ще гонят“-Помнете тези думи на Спасителя госпожо Найденова и продължавайте все така богоугодното си дело.

 2. Vladimir79 каза:

  Искам да изкажа пълната си подкрепа на отец Кирил за тази статия. Продължавайте все така усърдно да защитавате Православието и да отстоявате истината.

 3. Владислав каза:

  Особено интересен е пасажът: „Явно навлизаме във време… …, или човешки закони?“
  Така е, да. Точно в такова време сме. Отдавна сме навлезли в него, но май сега нещата се „развихрят“. Особено боли, когато наши братя (или поне представящи се за такива) ни забиват нож в гърба.
  Но Бог е с нас. Ние само да си вършим работата и да Му служим с чиста съвест. А който ламти за власт и за пари, който злобее и завижда, който се гордее – няма да надделее над Църквата.

 4. Anima_Mea каза:

  Лъчезаре, видимо без да си гледал предаването, бързаш да се изкажеш и да заклеймиш. Точно Горан Благоев (и другата му гостенка, проф.Климентина Иванова), се опитаха и постараха да защитят директорката.
  http://programata.bnt.bg/node_103/node_368/node_148525/4_2007

 5. Лъчезар каза:

  Признавам си че не съм гледал предаването,защото по принцип не го гледам, поради следните причини:
  1.Неговата икуменическа насоченост
  2.Времето му на излъчване
  Защо не се запитате как се получава разрешение за подобно предаване,всеки ли може да получи разрешение,кой е господин Благоев,защо предаването му се излъчва в Неделя сутрин,когато мястото на православните християни е в храма,а не пред телевизора или мислите, че всички са длъжни да имат кабелна за да гледат повторенията и не на последно място защо Благоев става проводник на идеи от типа, че православните трябва да приемат обединение с католиците на всяка цена.Не забравяйте че и антихриста ще се прдеставя за агне, бидейки вълк.

 6. Anima_Mea каза:

  Статията, повод на тези дискусии, не е „по принцип“! Статията на о.Кирил е по едно конкретно предаване по телевизията с автор Горан Благоев.
  Само не ми казвайте, че времето му за излъчване е причината 6-те милиона православни в България да не ходят на църква…
  Иначе, самият Благоев, в 10.20 ч., вече беше на Литургията в Св.Ал.Невски.
  Радвам се, че притежавате набито око, за да различавате (и да ни показвате) вълците сред агнетата.

 7. ... каза:

  Много хубава статия. Хваща ме яд, как може наистина професори и политици да се захващат за такива работи. Смешно е просто. Все едно да ме спре полицай през деня да ме проверява дали съм с лична карта, при условие, че големите проблеми отстават не разкрити…

 8. justice каза:

  Предупреждавал съм не един път и не само в този форум, че срещу БПЦ, БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА и българите като НАРОД се води неистова война на ГЕНОЦИД! Това е много ОПАСНО ЯВЛЕНИЕ, защото не се знае в даден момент какво може да се случи и дори да се получи и за самите АРХИТЕКТИ? Много горчиво може да съжаляват за тези си свои действия, ако не се вслушат в гласа на РАЗУМА! Това е българско племе, което трудно се мобилизира и вдига, но вдигне ли се един път под знака на стихията, тогава става страшно!!! Наводненилите държавата различни секти, ДПС, ПЕТИТЕ колони с техните задгранични господари, привилегированото положение на циганския етнос, всичко това бавно и безвъзратно измуква кръвта на българите.
  1.Достатъчен е ФАКТА, че за родено българче ако доходите на родителите били незнам какви си , не получават детски, говори каква ПОЛИТИКА се провежда!?
  2. Във Франция НЯМА ЕТНОС има французи, Америка-АМЕРИКАНЦИ,в Германия – ГЕРМАНЦИ а в България години наред УПОРИТО се набива в съзнанието за някакви си ЕТНОСИ, МУЛТИНАЦИОНАЛНОСТ и т.н.;
  3.Най обичат да говорят за етноси, ГЕОРГИ КОРИТАРОВ и ЛОРА КРУМОВА по НТВ, чийто поведение може единствено да се класифицира като АНТИДЪРЖАВНО и особено опасно;
  4.Преди години първата лястовица, която се опита да лансира в публичното пространство, че България била МУЛТИНАЦИОНАЛНА държава е еврейката ЛЕА КОЕН;
  5.Депутат във ВНС, после дипломат в чужбина тази госпожа формира НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА. Е, за какво говорим тогава?

 9. deiwos каза:

  Здравейте, не се стърпях да изкажа мнението си към горната тема, понеже цитираната кметица д-р Мишева е моя майка. За разлика от вярата отче, в действителността, когато върдим нещо трябва да го подкрепим с факти и да обосновем мнението си. Когато става въпрос за сираците в Брацигово не бива да забравяте, че моята майка е също сирак, останала без баща на 6 годинки, отгледана само от майка си, обикновена и честна жена, която макар и да не е постоянно по църквите пази своята вяра.

  Със сина на г-жа Найденова, въпросната директорка, аз съм съученик, с нея също нямаме лоши отношения, не смятам, че е редно духовно лице да изказва безпочвени твърдения, на базата на някакво предаване или слухове. Категоризирането на един човек, като светица или грешница също е доста относително, доколко кой какъв е незнам, но искам да Ви кажа, че майка ми, кметицата е детски лекар с 25 години стаж и е спасила живота на доста хора, лекувала е деца при епидемия от холера в Либия и подобни случаи. Не знам дали според Вас спасяването на живота на едно дете е по важно от спасяването на душата му, под което Вие разбирате кръщенето, но преди да хвърляте камъни си спомнете думите на Исуса….., ако все пак смятате, че г-жа Мишева е далеч от християнството искам да Ви напомня и думите на едно послание от стари времена: „Който дири истината Бог вижда. И който лъже Бог вижда…Българите направиха много добрини на християните и християните ги забравиха, но Бог вижда.“