Католици и православни разделени по въпроса за „зелените човечета“Може да харесате още...

14 Отговори

 1. adii каза:

  Щом са толкова разумни тези наши „братя“, защо им е изкупителна жертва на Христа??

  Чисто и просто това са едни паднали ангели. „И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел.“ Както казва един брат: „Това е последната лъжа на дявола.“

 2. p_stefanos каза:

  Наистина няма логика Творецът да е създал на земята толкова милиони различни, и то много различни видове, а извън земята да не е създал нито един!!! По логично е да се допусне обратното. Защо трябва да ограничаваме Твореца?!
  Но това е само допущение, макар и логично. Най-вероятно то няма никога да бъде доказано. По простата причина, че Творецът не ни го е открил, защото не е нужно за нашето спасение.
  А и науката едва ли ще го открие, по простата причина, че космическите разстояния и продължителността на биологичния живот, такъв, какъвто го познаваме, са в несъпоставима обратна пропорция.
  Друга причина, поради която е нелогично да се допусне посещението на земята от извънземни е, че в такъв случай срещата ни с тях има отношение към нашето спасение. А щом е така, Бог щеше да ни каже за тях.
  Някои срещи от „трети вид“ са толкова убедителни, че не могат да бъдат отричани като факт. Като единствено приемливо остава обяснението за демонично превъплъщение.
  Да сокрушатся под знамением образа креста Твоего вся сопротивныя силы!

 3. ieromonah Ioan каза:

  То па католишки поп взел да дава примери с Франц Асизки, ай стига бе.

 4. Ангел Небесен каза:

  Както винаги православната обосновка на някакъв неизвестен феномен направо КЪРТИ МИВКИ, събаря стени, цепи мокета!!! – нищо общо с евентуалното използване на горния завършек на тялото.
  Нито съществуването на „зелени човечета“, нито тяхната евентуално „разработка“ от страна на „планетяните“ не може да наруши и промени това, което представлява дълга на човек към Бога. И в двата случая нищо не преобръща Божия замисъл и ценността на Бога. Цялата мара втасала, та започнали да си блъскат кухите лейки със „зелените“ човечета.
  Христос и светите отци не били ги споменали; че те не са споменавали нищо и за хипергеометричния ред, биквадратичните остатъци, недиференцируема, елиптичните функции и т.н. ама тея неща са открити за да обяснят някакви закономерности от божието творение. Схоластиците взели, че се напънали и изследвали какво представлява ВРЕМЕТО и ПРОСТРАНСТВОТО и достигнали до „сигурни“ изводи посредством Писанието – глупости.
  Както в повечето случаи става, това което не може да се разбире от православните, то директно се отхвърля и отива в графа бесове и поднебесни духове на злобата, това пък е характерно за пасивно-суеверния начин на мислене. За православните всичко трЕбе да им е написано или казано ПРЕДИ тях, иначе те горките как да посмеят да използват главата си по предназначение, не, не могат, не е разрешено!
  започват едни заклинания, едни „демони“ ги гонят постоянно – страшна (суеверна) работа! lol

 5. Orangecounty каза:

  Idi i si izmisliai togava nova viara shtom ne iskash da ti e napisano ili opredeleno predi vekove. Vsi4ko koeto ne e ot Boga e ot Diavola. Osven tova horata koito sa vizdali tezi syshtestva ili se razboliavat ili umirat skoro sled tova sled vida im. Tova oshte vednyz pokazva che Vatikana e krivnala ot pravata viara i oshte edin atgument nie da si pazim viarata.

 6. saluti каза:

  я раздуй малко повече за извънземните!

 7. Danine каза:

  Ние човеците сме центъра на Божието съществуване. Той Е заради нас! Длъжен е да се занимава само с нас и да ни дава отчет за всичко, което върши (а защо не и за това, което мисли)!

  Според този закон (горния) – щом не ни е открил нищо по въпроса за съществуването на други Негови творения извън Земята, значи те или не съществуват, или е действал зад гърба ни, самоволно при това…

  Вече сериозно:
  Допускам, че е възможно да има живот извън Земята, който (ако го има) също е Божие творение (дано никога обаче не се „срещам“ с него), но също така вярвам, че онова, което Господ ни е приготвил и обещал, ще ни бъде дадено.

  Коментарът на отец Павел е много точен.

 8. Грешник каза:

  Прочетете книгата „Цел на християнския живот – Дяволът и неговите днешни лъжечудеса и лъжепророци“. Книгата е посветена на Архиепископ Серафим Соболев и в нея е засегната и темата за пришълците от глъбините на ада.
  Прочетете също книгата „Болна и здрава мистика“ на Архимандрит Серафим Алексиев.
  СЛАВА ТЕБЕ ГОСПОДИ ВОВЕКИ. АМИН.

 9. Грешник каза:

  „Пазете се да не ви прeлъсти някой“ (Мат. 24:4), защото „много лъжепророци ще се подигнат и ще прелъстят мнозина“ (Мат. 24:11) „и ще покажат големи личби и чудеса, за да прелъстят, ако е възможно, и избраните“ (Мат. 24, 24). „И тъй, бъдете будни във всяко време и се молете, за да можете избегна всичко онова, което има да стане, и да се изправите пред Сина Човечески“ (Лук. 21, 36). „Който се поклони на звяра и на образа му, и получи белег на челото си или на ръката си, той ще пие от виното на яростта Божия, вино неразводнено, наляно в чашата на гнева Му, и ще бъде измъчен с огън и жупел пред светите Ангели и пред Агнеца. Димът от мъчението им ще се издига вовеки веков; няма да имат покой ни денем, ни нощем ония, които се покланят на звяра и на образа му, и които получават белега на името му (Откр. 14:9-11).
  .
  Свършекът на света: „И ще бъдат поличби по слънцето и месечината и по звездите, а по земята тъга у народите от недоумение и от морския шум и от вълнение“ (Лук. 21:25)

 10. Danine каза:

  Отче, моля Ви да ми простите за неволната грешка, имам Вас предвид, пишейки, че коментарът е много точен.

 11. pavelpenev каза:

  Как може да отричате съществуването на нашите космически бащи и създатели. Те идват от хиляди светлинни години растояние да ни създадат и да ни дадат да властваме над земята, която те са посяли с живот. И не стига , че ни обгрижват, контактуват с нас, желаят и спомагат за нашето добруване (като ни дават нови технологии и ппреподават висши добродетели) ,а ние смеем да ги отричаме, да отхвърляме тяхното съществуване и да правим живота си безсмислен… БЕЗСМИСЛЕН. О, вселенски наши Бащи, елате по-скоро да ни вземете от този проклет свят на безверие и безсмислие!

  Надявам се разбирате грубата ми ирония правилно… Бог да ни дава сили да устояваме на изкушенията на сатаната и нека бодърстваме… „Дерзайте“

 12. p_stefanos каза:

  От грубата ти ирония разбираме само, че е много груба.
  Как може да заменяте Бога с някакви имагинерни „космически бащи е създатели“?!
  Ние, християните, нямаме много бащи и създатели. Приемаме за свой Баща единствено Този, към Когото се обръщаме с „Татко наш“.
  Той е посял живота. Той е пътят, истината и животът.
  Той Единствен ни обгрижва и обича.
  Той Единствен контактува с нас и ние с Него.
  Той ни е предупредил да различаваме духовете.
  Ако Той е създал и други живи и разумни същества въм вселената, те не са наши бащи!
  Ако някой има много бащи, моралът на неговата майка е много съмнителен.

 13. pavelpenev каза:

  Именно…

 14. pavelpenev каза:

  … само че някои хора се вдъхновяват да си фантазират друго.