Материята срещу Духа: Нобелисти се опълчиха срещу Православната църкваМоже да харесате още...

2 Отговори

  1. Idiot каза:

    Уважаеми колеги,
    Един учен се нуждае от едно основно нещо, за да бъде такъв – свободата. Без нея наука няма. Правя уговорката, че без финансови средства не става, но ако я няма свободата на мисълта, няма да я има и свободата на личността. Вие искате да накарате хората да забранят вярата и богословието. Не вярвам, че това въобще може да стане. Наистина много глупости се направиха с българската наука, но има едно свястно нещо, което беше извършено – създаването на Специализиран Научен Съвет по Богословски науки към Висшата Атестационна Комисия към Министерския Съвет на Република България.
    Не правете тази глупост. Знанието си е знание. Само ние хората за по-лесно го разделяме на Химия, Физика, Философия, География, Литература (която недолюбвам твърде много), Медицина, Биология и пр. Никой не може да каже къде свършва Химията и започва Биологията или Медицината. Бог във всичката си мъдрост даде на нас хората разум. Една от чертите на разума е обменът на информация чрез говор. Разумът се ползва и за отговор на много отвлечени въпроси. Богословието се занимава с Бог. Занимават ли се с Бог Химията, Физиката, Биологията и Геологията. Безспорно. Господ е навсякъде и каквото става е по негови закони. Включително и природните. Учените, занимаващи се с природни науки, се занимават с материалната страна на Господ. От тази гледна точка те много се доближават до богословите. Така, че не се опитвайте да ограничавате мисълта. Няма да успеете.

  2. savchev каза:

    Тези така наречен „учени“ са си 100% болшевици. Като гледам и именат им не са руски: Алфьоров;Абелев;Барков;Гинзбург;Инге-Вечтомов;Садовски;-Юди!