Православната философска мисъл в сблъсъка й с левите ученияМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Поздрави на всички от Германия. Явно е настъпила лятната „суша“ откъм новини и коментарии, щом се поместват такива необмислени и тенденциозни текстове.

  Кирил като младеж е член на военното крило на БКП. Той бяга в чужбина, за да си спаси кожата. Много съмнително е дали изобщо има диплома за висше образование. За 2 години бил написал и защитил докторат в Берлин при Харнак. Нещо да ми плува в окото? Няма да коментирам факта, че се е женил в Швейцария и има незаконен син.

  В „покаянието“ си митрополит Йосиф каза поне една истина. През 70-те и 80-те години цялата БПЦ се управляваше от владиците-комунисти и сатанисти начело с Панкратий. И днес повечето от тях са такива.

 2. Al Rashid каза:

  Ето че и отецът да напише нещо нормално и верно. Отче, требва да призная че Дойчланд Ви влияе доста добре, стойте си там.

 3. Al Rashid каза:

  Искрено се надявам че и този път няма да ми изтрият написаното, както бе сторено с 5 до 6 от предишните ми коментари. Явно администраторите имат проблеми с хора които пишат верни и ясни неща, и които не са русофили.

 4. plamen каза:

  Администраторите нямат проблем с „-филите“ – ако искаш, може да изразяваш всякаква привързаност и -фИлия – ако щеш, албанофилия (необяснима страстна любов към Албания) и никой няма да ти изтрие мнението. „-Фобите“ са тези, които гледаме под лупа – защото обикновено мненията им вървят в комплект с обиди и анонимни нападки на лична основа. Ще ги трием, няма как.

 5. gaitan vejdu каза:

  и благодаря на управата на сайта, че е включила тези редове!

  „Църковният клир никога не е бил ляв и не е симпатизирал на левите идеи. Нещо повече: Въпреки принципната си позиция да не се бърка в политическите и светски дела, още от възникването на левите политически идеи, църковните дейци открито и категорично му се противопоставят. Те правят това, не от политически, а от сотирологични (за спасение на душите и опазване на паството) подбуди. Църквата привижда в социализма сатанинско и богоборческо учение и го залива с огън.“

  ++++++

  Поздрави и по-здрави!