Провокация или недобросъвестност?Може да харесате още...

14 Отговори

 1. Венета каза:

  В това долно предаване не остана неокалян не само много обичаният и почитан от цяла София архиепископ Серафим (Соболев), наричан Дядо Владика, софийски чудотворец, нито пък блажено починалият дядо Максим, светейшият патриарх български. Не остана неокалян нито един български йерарх от новата българска история. Интересно каква ли е целта на това ВЕРОЛОМНО предаване, наречено ВЯРА и общество и кой ли плаща за тази зловредна клеветническа мерзост? Не е трудно да се досетим, откъде духа вятърът, но е сигурно, че истинските български християни нямат нищо общо с тази помия.

 2. Петър Николов каза:

  Искам да изразя своето възмущение от Г. Благоев и предаването му. Неговите предавания стават все по-жълти. Смятам, че има по-важни проблеми за решаване от тези, които ни се предлагат от Благоев. Мисля, че е редно да се реагира на тези клевети поне с протестни писма.

 3. Капитан Петко Войвод каза:

  Цялата русофобска сган се мобилизира в последно време и като им гледаш методите, ти се повръща, разбираш, че говорим за лесно индицируема психоза… Вчера в пловдивско такси шофьорът, комуто казах, че съм русофил, крещя до прегракване и твърдеше, че би ми разбил зъбите. Чак когато му отговорих спокойно, че аз мога да разбия няговите, без да крещя, се поуспокои… Без да изпадам във възторг от русите, ще цитирам само една поговорка, която описва нашата злост спрямо тях, българска поговорка: „Подари пари някому и ще си спечелиш доживотен враг“

 4. Православен каза:

  Въпросното лице Г.Благоев,започва все повече да прилича на „вълк в овча кожа“.Бях му писал два имейла по въпроса за мюсулманството,към което беше много толерантен в някои от предаванията,но не си направи труда да отговори!!!
  Да не се окаже масонска маша в ръцете на ционистите?

 5. Мария Стоянова каза:

  Отвратителен лицемер е този Благоев! Как може да лъже и да манипулира така хората? Не го ли е срам? Отвратена съм!!

 6. Капитан Петко Войвод каза:

  В предаването, в което стана дума за алианите и казълбашите, „Православен“, Благоев разказваше за ислямските мистици и разказа коректно, това, че ти нищо не си разбрал, щото толкоз ти е общата култура, но искаш да се чувстваш „умен“, свеждайки всичко до „масони и ционисти“ си е твой проблем….

  А работата е много проста. Някои са се навързали като развалени суджуци по Коледна елха. Горан кани Златини и Полини заедно в студиото си с Калинчо Янакиев, те пък публикуват съобщенията на Горан и есетата на Калин… И ето, Калин го смириха, напомниха му, че е енориаш, а не елински философ на центъра на София и сега от девет кладенеца вода всеки мъкне, за да помогне на калин да си преодолее травмата от реалността… Проблемът е, че за тях нищо свято няма, освен криворазбраното „приятелство“. Срамота!

 7. Андрей Романов каза:

  Абсолютна диващина. Какво уважение имаме към нашите светини, щом в същия град, в който стотици хора продължават да се тълпят всеки ден пред гроба на Дядо Владика, националната (!) телевизия си позволява да го хули?

  Тъжно е, че предаване, посветено уж на православието и неговите ценности, се използва за цели, които не само са твърде далеч от православието, но са и противоположни на него. Горан се опозори, позори и всички нас.

 8. Кап. Петко Войвода каза:

  Същото беше с твърдението, че Руската Църква била виновна, задето Българската Екзархия била загубила Нишка епархия… Във всеки учебник по нова църковна история – и български, и сръбски, ще прочетете, че Митрополитът на Ниш Виктор, родом от Калофер, без никаква връзка с руси или сърби, се е поддал на сръбско давление и е преминал с епархията си към Сръбската Патриаршия, нещо съвсем документирано… Препоръчвам на Благоев да отдели повече време за четени и лично богословско усъвършенстване, та да има по-здрави критерии за това на коя теза да дава такава широка публичност, а не да се „образова“ в разговори „на чай с бисквитки“ с приятелите си…

 9. Андрей Романов каза:

  След покойния патриарх Максим и Владика Серафим, много ми е интересно кой ще бъде следващата мишена на г-н Благоев в „православното“ му предаване? Св. Серафим Саровски? Или направо Иисус Христос?

  Г-н Благоев, чакаме с нетърпение!

 10. Кап. Петко Войвода каза:

  andrey, покойният Патриарх Максим беше „мишена“, посочена на Благоев от вътрешно църковни среди, ръководени от Пловдивския Митрополит, посочена с помощта на приятелите му на власт, това беше изнудване на Максим, добре че се случи впрочем, защото излезе, че Максим не е бил обикновена жертва на службите, по един или друг начин принуждаван формално или не толкова да сътрудничи, а вербовчик… Благоев просто съдействаше, както и сега… Разбирам желанието ви да изградите един външен на Църквата образ на злодей, за да запазите пиетета си към нея, но мога да ви уверя, че се заблуждавате…

 11. Kostov каза:

  Братя и сестри, време е да обявим БОЙКОТ на това фарисейско и злобно предаване! Да НЕ ГО ГЛЕДАМЕ! Да не мърсим душите си на Божиите празници! И особено моля хората, които са „потенциални жертви“ на благоевци, сиреч могат да бъдат поканени в това студио, ДА НЕ ОТИВАТ ТАМ ЗА НИЩО НА СВЕТА! БОЙКОТ ДО ДУПКА!

 12. Екзахр Масонов каза:

  Екзарх Стефан е бил масон както и други икуменисти по това време.Не виждам какво толкова безбожно има в това да се дава информация на родината.Това е същото като някой полицай да ти иска документа, и ти да му го дадеш.Съвсем друго е вече ако той бил атеист,който рушал Църкви и убивал свещеници.Разбира се подобни неща няма а критиките на тези журналисти са слуги на икуменизма и масонството.

 13. inn каза:

  Кап. Петко Войвода, моля Ви, въздържайте се от клевети! Пловдивският митрополит отнася много обиди и честно казано някои негови изказвания и мисли не споделям съвсем и не са ми много ясни, други са ми радикални, но това, което говорите са пълни лъжи. Знам, че много хора не го харесвате, но вие и сами знаете, че нещата почти никога не са такива каквито изглеждат, така че не бързайте да съдите и клеветите!

 14. Кап. Петко Войвода каза:

  След първоначалната еуфория, че „Патриархът не е бил вербуван“, в ръцете на Горан Благоев се появи онова досие, в което се развя неговото име (почти-изговорено), в качеството му на офицер, ако не се лъжа, мои приятели протестанти, близки до ЦРУ или поне изпълняващи функции спрямо американския месианизъм с тяхно „благословение“, както нашите зилоти спрямо руския такъв, твърдяха, че е полковник… Съвсем веднага почти Патриарх Максим прие руския патриарх и го отведе от София директно в Пловдив… След тази постъпка на Негово Светейшество изведнъж се изгуби темата за това „кой е полковника“. В момента Синодът индиректно подкрепя ГЕРБ на Бойко, насърчавайки протестите, подобни, на които преди това почти осъди, когато бяха срещу Бойко… Взаимните ангажименти между ГЕРБ и БПЦ, водена неформално от Митр. Николай са очевидни, част от играта им бяха „номерата с досиета“…